Prima pagină » Actualitate » UEFA EURO 2020. Fără zonă de distracție, cu brățări COVID obligatorii și cu 2.000 de voluntari. Regulile de acces pe Arena Națională pentru suporterii români și străini
UEFA EURO 2020. Fără zonă de distracție, cu brățări COVID obligatorii și cu 2.000 de voluntari. Regulile de acces pe Arena Națională pentru suporterii români și străini
Mingea oficială de la EURO 2020, Adidas Uniforia (FOTO: Alexandra Pandrea - Gândul.ro)
Campionatul European de Fotbal UEFA 2020, care se organizează și la București, va fi unul atipic, din cauza pandemiei de coronavirus. Primăria Capitalei nu mai organizează zona de distracție pentru fani, care ar fi trebuit să fie amenajată în Piața Constituției, iar spectatorii vor purta „brățările COVID”, care vor fi obligatorii pentru accesul pe ARena Națională, pe lângă prezentarea biletelor.
Astfel, în perioada 11-28 iunie, voluntarii, care trebuie să cunoască limba engleză la nivel conversațional, vor informa, asista şi oferi servicii de orientare în București pentru turiştii participanţi la campionat. Ei se alătură altor 850 de voluntari care asigură asistență publicului și personalului de organizare al UEFA în zona Arenei Naționale.
Potrivit PMB, voluntarii vor purta echipament special, respectiv hanorac, rucsac, şapcă şi tricou cu însemnele UEFA Euro 2020.
Accesul pe stadion, doar după verificarea epidemiologică
Supoterii care vor asista din tribune la meciurile EURO 2020 de pe Arena Națională din București vor fi împărțiți în patru categorii, din punct de vedere epidemiologic:
persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului;
persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului.
Deținătorii de bilete la meciurile EURO 2020 de pe Arena Națională trebuie să facă dovada imunizării de COVID-19. În acest sens, ei vor parcurge următorii pași pentru a putea intra pe stadion:
Persoanele deținătoare de bilete care se încadrează în categoriile A, B sau C:
Deținătorul de bilete se prezintă în ziua sau în preziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din București cu actele medicale doveditoare, în limba română sau limba engleză.
Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii.
Personalul medical verifică documentele și semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locație că solicitantul este în regulă.
Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. Atenție: o dată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului și a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.
În caz de constatare a nevalabilității documentelor prezentate, solicitantul poate intra pe procedura de testare rapidă în ziua meciului și încadrarea în categoria D.
Persoanele deținătoare de bilete care se încadrează în categoria D:
Deținătorul de bilete se prezintă în ziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din București.
Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii.
Personalul medical îl testează cu un test rapid antigenic și comunică rezultatul testului după perioada de așteptare necesară.
Personalul medical semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locație că solicitantul este în regulă (are test negativ).
Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheitura mâinii. Atenție: o dată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului și a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.
Sunt valabile doar testele antigenice rapide efectuate la respectivul centru medical. În cazul constatării unui rezultat pozitiv la testul rapid antigenic, solicitantului nu i se mai aplică brățara de acces. Personalul medical urmează procedurile legale de anunțare a autorităților medicale despre înregistrarea unui caz de COVID-19. Solicitantul nu va putea intra la meci și nici nu i se vor returna banii pe bilet. Cu toate acestea, poate transfera biletul unui alt suporter.
Potrivit PMB, brățările se pot obține de la unul dintre centrele medicale din această LISTĂ.
Brăţări de acces diferite pentru fiecare meci
Acestea au elemente de siguranţă şi inscripţionare specifice fiecărui meci. Deţinătorii de bilete trebuie să parcurgă procedura de obţinere a brăţării de acces la fiecare meci, dacă au bilete pentru mai multe partide la Bucureşti. Nu se eliberează în acelaşi timp brăţări pentru mai multe meciuri.
În privinţa vaccinului, Federația Română de Fotbal anunţă că este valabil orice vaccin anti-COVID în urma căruia s-a eliberat un certificat medical.
Facilități pentru suporterii care sosesc în România din țări de pe listele roșie și galbenă, cu avionul
Condițiile de participare la meciuri pentru suporterii care vin cu avionul:
Deținătorii de bilete din țări aflate pe lista galbenă sau roșie care sosesc în ziua sau în preziua meciului la Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) vor urma procedurile epidemiologice valabile pentru toți călătorii.
În zona de ridicare a bagajelor, deținătorii de bilete vor găsi voluntari EURO 2020, cu ținută cu însemnele EURO 2020. Suporterul se prezintă la voluntar, îi prezintă biletul de meci și adeverința epidemiologică avizată de către autoritățile medicale prezente la frontieră care atestă exceptarea carantinei.
Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheitura mâinii. Atenție: o dată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului și a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.
Suporterii care sosesc în România din țări de pe listele roșie și galbenă, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă, cu mai mult de o zi înaintea meciului, vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din București, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea în categoriile A, B, C sau D.
Suporterii care sosesc în România din țări de pe lista verde, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din București, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea în categoriile A, B, C sau D.
Suporterii care sosesc în România prin alte puncte de frontieră decât Aeroportul Henri Coandăvor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din București, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea în categoriile A, B, C sau D.
Reguli de intrare a copiilor pe stadion
Fiecare persoană care intră pe stadion trebuie să dețină un bilet UEFA valabil, cu loc atribuit, indiferent de vârstă. Copiii nu pot fi ținuți în brațe și trebuie să dețină propriul bilet.
Din punct de vedere epidemiologic, se aplică legislația în vigoare:
Copiii până la 3 ani inclusiv nu trebuie testați anti-COVID 19 și au acces pe stadion fără brățară, după controlul certificatului de naștere la intrarea în stadion.
Copiii între 3 ani și 16 ani inclusiv trebuie să se înscrie într-una dintre categoriile B, C sau D descrise mai sus și urmează procedurile aferente.
Copiii peste 16 ani trebuie să se înscrie într-una dintre categoriile A, B, C sau D descrise mai sus și urmează procedurile aferente.
Gratuitate la transportul STB pentru participanții la Euro 2020
Participanţii la Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 vor avea gratuitate la transportul STB.
Potrivit Primăriei Capitalei, pentru deplasarea suporterilor se înfiinţează linia expres 700 şi se suplimentează alte șase linii de autobuz.
„Primăria Capitalei, împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) şi Societatea de Transport Bucureşti (STB), implementează, pe perioada desfăşurării Campionatului European de fotbal – UEFA 2020, un plan de măsuri menit să asigure deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor în Capitală”, a precizat municipalitatea.
Pe stadionul Arena Naţională se vor juca trei meciuri din grupe şi unul din optimile de finală:
13 iunie: Austria – Macedonia de Nord
17 iunie: Ucraina – Macedonia de Nord
21 iunie: Ucraina – Austria
28 iunie: un meci din optimile de finală.
Fără bagaje mai mari de o coală A4 și fără umbrele pe stadion
Pentru accesul pe stadion, Federația Română de Fotbal a anunțat o serie de reguli ce trebuie respectate de către suporteri:
Vino la stadion cu cele 3 elemente necesare: bilet, brățară și un act de identitate. Altfel, nu vei putea să intri.
Respectă intervalul de timp de acces în stadion indicat pe bilet. Vei evita astfel aglomerările la intrare și pe mijloacele de transport.
Nu veni cu un bagaj mai mare de o coală A4. De asemenea, nu este permis accesul cu umbrele, mâncare sau băutură. Camerele video și camerele foto profesionale sunt interzise pe stadion.
De cum ai trecut de poarta stadionului, portul măștii este obligatoriu până când vei pleca după finalul meciului. Adu-ți măști de rezervă, în caz că prima se deteriorează. Sunt acceptate doar măști chirurgicale sau FFP, nu și cele fabricate din alte materiale textile.
În interiorul stadionului vei putea să îți cumperi apă, sucuri și sandwich-uri. Mâncarea se poate consuma doar în locurile amenajate lângă punctele de vânzare. În tribune vei putea intra doar cu băuturile. Momentele când mănânci sau bei sunt singurele când nu porți mască. În rest, masca este obligatorie și trebuie să acopere gura și nasul. Alcoolul nu e permis în stadion.
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Sorry, there are no polls available at the moment.